31-05-07

De stijve spieren losmaken

Gisteren voor het eerst sinds de 20km weer iets sportiefs gedaan. Op mijn dooie gemakken 8 km aan 6min30 gelopen. Het deed deugd. Goed ging het daarentegen niet echt. Daarvoor heb ik nog steeds teveel last van lichamelijke ongemakken. Mijn kuiten zitten nog steeds vast. Als ik kramp krijg (wat in het verleden heel vaak voorkwam), dan blijven mijn spieren nog een viertal dagen pijn doen. Ook de onderkant van mijn voeten zijn nog niet hersteld van het 20km afzien, maar ze zijn toch al aan de beterhand. Na deze 8 kilometer voelden mijn kwaaltjes echter veel beter aan. Ik denk dat het losmaken van de spieren er een gunstig effect op heeft.

12:26 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-07

20 kilometer van Brussel

Niet content. Mijn officieuse tijd was 2 uur 02 minuten en 27 seconden. Mijn doel was onder de twee uur. Niet content!!!

Vertrokken uit Gent rond half één. Mijn vrouw en een paar vriendinnen kwamen mee om te supporteren (lees: terrasje doen). Het duurde echter een tijdje vooraleer we effectief een terrasje vonden voor de dames. We moesten een afspreekpunt hebben na de wedstrijd ... Gevolg: niet meer aan den Hond geraakt. Jammer, het zal voor een volgende keer zijn.

De wedstrijd dan: de eerste 7 kilometer verliepen een beetje moeizaam. Ik wijt dit echter aan de omstandigheden. Wat een massa volk!!! Hierna kwam ik in mijn ritme. De eerste kilometers had ik iets te vlug gelopen, vanaf kilometer zeven kon ik steeds rond de5min45 per kilometer blijven.

En toen kwam kilometer 16. Krampen, pijn aan de voeten. Niet normaal. De laatste 3,5 kilometer bleef ik achtereenvolgens wandelen, stretchen en een beetje lopen combineren. Afgezien!!!

Hoe komt het? Ik denk verschillende redenen. Vooreerst heb ik iets te weinig lange duurlopen gedaan. Daarenboven was mijn tempo de eerste kilometers te hoog en tenslotte, en waarschijnlijk de belangrijkste reden: te weinig gegeten en bijna niet gedronken. Tijdens heel de wedstrijd heb ik één slokje water gedronken.

Het heeft toch wel een uur of vijf geduurd tegen dat ik over mijn eerste ontgoochelingen heen was. Tot 16 km zat ik perfect op schema om rond 1u56-1u57 toe te komen (onder 1u55 had ik voor de start al van me afgezet). En dan die immense klop. Laat ons hopen dat ik mijn lesje geleerd heb ...

12:54 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-05-07

De laatste

De laatste vijf kilometers voor Brussel zijn gelopen. Gewoon, zonder tijdsaanduiding lichtjes gejogd. Geen enkel probleem. Enkel mijn benen een beetje stijf. Geen erg.

Waar ik mij wel zorgen over begin te maken, is mijn gezondheid. De hoofd- en keelpijn zijn nog niet overwinnen. Erger zelfs, het gaat in dalende lijn. Als het zo blijft dalen, zal het geen makkie worden zondag. Starten doe ik wel sowieso. Ik mag 42 graden koorts hebben, uitlopen doe ik ze!!! Allez, bij wijze van spreken, hé.

Ben benieuwd of ik diene hond ga vinden zondag?

13:21 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-07

Brussel nadert ...

We zitten in de laatste rechte lijn richting HET doel van dit jaar, nl. de 20 kilometer van Brussel.

Enerzijds verloopt de voorbereiding heel goed. Na de 10 km van Gent heb ik op zaterdag nog een leuk partijtje voetbal gespeeld. Het was eens iets anders dan lopen. Maandag liep ik een zestal kilometer in een gezapig tempo en gisteren stond er nog eens een lange duurloop (voor mij althans) op het programma. Ik was content: 1u32 en ik had nog over.

Anderzijds toch twijfel: ik heb slechts drie keer 15 kilometer gelopen. Eigenlijk een beetje te weinig, me dunkt. En, ik voel een ziektekiem pruttelen. Overdag voel ik me opperbest en tegen de avond heb ik ongelofelijk veel keelpijn. Bizar. Nu verzorgen ga ik me zeker.

12:05 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-05-07

Stadsloop Gent: 10,4 kilometer in 54 minuten 47 seconden

Jaja, mijn eerste doelstelling van het jaar is gelukt. Ik wou een stuk onder de 55 minuten blijven tijdens de 10 km van Gent. Aan het 10 kilometerpunt klokte ik een (netto)-tijd van 52 minuten 40 seconden. Een PR met net geen drie minuten. Als het zo doorgaat, moet ik voor volgend jaar misschien eens die magische grens van 50 minuten proberen aan te vallen. Wie weet; maar dat is volgend jaar.

Ongeveer een uurtje op voorhand hadden mijn vrouw en ik afgesproken met een vriend om samen te starten. We begonnen bijna helemaal achteraan. Geen probleem, echte resultaatlopers zijn we toch niet. Het opschuiven in het begin lukte mij minder goed dan vorig jaar. Waar ik vorig jaar na ongeveer 500m al redelijk (what's in a name) kon manoeuvreren, duurde het dit jaar tot ruim na kilometer 1. Niet getreurd, na 1km kwam ik door aan 5 min. Te vlug (doel was 5min15 per km), maar toch redelijk (vorig jaar kwam ik door na 4min - mezelf al compleet opgeblazen natuurlijk). Een kilometer of drie kon ik die 5min houden, dan moest ik overstappen op 5min15. De laatste kilometers nog een stapje terug moeten zetten tot 5min30. Volgend jaar moet ik toch een constanter tempo kunnen aanhouden om dan de laatste kilometers een versnelling proberen te plaatsen ipv te vertragen.

Kom, kom, niet klagen, want het resultaat was voor mij heel bevredigend. Na mijn kniepijn in het begin van de week zelfs onverhoopt. Deze week dus de laatste rechte lijn richting Brussel. Dat zal nog andere koek worden.

Doelstelling voor Brussel is in de eerste plaats onder de twee uur. Als ik dit haal, zal ik al heel content zijn. Als dit kan onder de 1u55, zal ik zelfs zielsgelukkig zijn. Nu ja, we doen ons best, hé.

12:51 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-05-07

Tweemaal balen

Eerste baalreden: ik ben de afgelopen week ziek geweest.Dus bijna een week niet gelopen. Hoofdpijn meer dan een beetje. En hopelijk niet de conditie naar de knoppen.

Tweede baalreden: gisteren vertrokken met de bedoeling om een 12-tal kilometer te lopen. Gestopt na 6 kilometer. Ik had een beetje kniepijn en het lukte van geen kanten. Ok, ik ben misschien een beetje te vlug gestart, maar als het zo donderdag gaat, dan mag ik een betere tijd dan vorig jaar wel vergeten.

Donderdag doe ik dus mee aan de 10 kilometer van Gent. Ik probeer te starten aan 5min15 per kilometer en als ik nog overschot heb (wat ik betwijfel) , versnel ik nog eens de laatste kilometers.

13:14 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

09-05-07

En we zijn weer weg

Gisteren stond er een intervalsessie op het programma. Eerst 2 kilometer inlopen, dan 8 keer 600 meter aan 2min36 met telkens 100 meter wandelen ertussen en tenslotte 2 kilometer uitlopen. Amai mijne frak. De eerste intervallen kon ik nog betrekkelijk gemakkelijk halen, maar de voor de laatste kwam ik toch steeds een paar meter tekort.  Op zich was dit geen probleem, want de weersomstandigheden waren niet optimaal. Ik had echt het gevoel dat ik steeds wind op moest lopen. In totaal 9,6 kilometer gelopen in 52 minuten en 27 seconden. Ongeveer 9,6 kilometer, want die 600 meter zal wel niet helemaal juist zijn en in plaats van exact 100 meter wandelen, wandelde ik steeds 1 minuut. Ik vind de variatie in de training eigenlijk wel heel leuk. Toffe training, maar ik zat toch waarschijnlijk weer iets te kapot.

12:31 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-05-07

Weeral veel te lang geleden

Sinds de vorige post heb ik niet stilgezeten:

woensdag 25 april55 minuten 53 seconden9 kilometer2in-2uit+ 2x(5*300 aan 1min18 + 100m wandelen)+2x500m joggen9,66 km/u
donderdag 26 aprilminivoetbal
vrijdag 27 aprilzaalvoetbal
zaterdag 28 aprilveldvoetbal
maandag 30 aprilminivoetbal
dinsdag 1 mei106 minuten 27 seconden16 kilometer16 kilometer aan 7min9,02 km/u
donderdag 3 mei67 minuten 5 seconden12 kilometer12 kilometer loslopen10,73 km/u
maandag 7 meiminivoetbal

Ge ziet, veel voetbal en een beetje te weinig gelopen. Dit weekend was het dieptepunt. Gewoonweg niet uit mijn zetel geraakt. Totaal geen goesting. Niet zo goed, hé, op drie weken van de 20 kilometer van Brussel. Nu ja, herpakken, hé.

Deze week probeer ik dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag te lopen. Moet lukken!!! Gelukkig ziet het komende weekend er een stuk rustiger uit.

12:21 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |