29-05-07

20 kilometer van Brussel

Niet content. Mijn officieuse tijd was 2 uur 02 minuten en 27 seconden. Mijn doel was onder de twee uur. Niet content!!!

Vertrokken uit Gent rond half één. Mijn vrouw en een paar vriendinnen kwamen mee om te supporteren (lees: terrasje doen). Het duurde echter een tijdje vooraleer we effectief een terrasje vonden voor de dames. We moesten een afspreekpunt hebben na de wedstrijd ... Gevolg: niet meer aan den Hond geraakt. Jammer, het zal voor een volgende keer zijn.

De wedstrijd dan: de eerste 7 kilometer verliepen een beetje moeizaam. Ik wijt dit echter aan de omstandigheden. Wat een massa volk!!! Hierna kwam ik in mijn ritme. De eerste kilometers had ik iets te vlug gelopen, vanaf kilometer zeven kon ik steeds rond de5min45 per kilometer blijven.

En toen kwam kilometer 16. Krampen, pijn aan de voeten. Niet normaal. De laatste 3,5 kilometer bleef ik achtereenvolgens wandelen, stretchen en een beetje lopen combineren. Afgezien!!!

Hoe komt het? Ik denk verschillende redenen. Vooreerst heb ik iets te weinig lange duurlopen gedaan. Daarenboven was mijn tempo de eerste kilometers te hoog en tenslotte, en waarschijnlijk de belangrijkste reden: te weinig gegeten en bijna niet gedronken. Tijdens heel de wedstrijd heb ik één slokje water gedronken.

Het heeft toch wel een uur of vijf geduurd tegen dat ik over mijn eerste ontgoochelingen heen was. Tot 16 km zat ik perfect op schema om rond 1u56-1u57 toe te komen (onder 1u55 had ik voor de start al van me afgezet). En dan die immense klop. Laat ons hopen dat ik mijn lesje geleerd heb ...

12:54 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Iedereen Dat komt iedereen wel es tegen zenne ... gewoon eruit leren en een volgende keer beter! En ... tenslotte liep je hem toch uit hé!

Gepost door: Koen | 29-05-07

Mijn vrouw en een paar vriendinnen... Waaronder L.?

Gepost door: Ann | 29-05-07

Proficiat dat je hem uitgelopen hebt!

Gepost door: Kaatje | 29-05-07

Je moet nu ook weer niet zo hard zijn voor jezelf, tenslotte is 2u02 nu ook weer niet zo slecht. Het kan hem inderdaad in dingen als drinken en eten gezeten hebben, of gewoon een mindere dag... Misschien inderdaad proberen iets trager te starten en heel geleidelijk versnellen. Blijven proberen !

Gepost door: Hans | 31-05-07

De commentaren zijn gesloten.