21-05-07

Stadsloop Gent: 10,4 kilometer in 54 minuten 47 seconden

Jaja, mijn eerste doelstelling van het jaar is gelukt. Ik wou een stuk onder de 55 minuten blijven tijdens de 10 km van Gent. Aan het 10 kilometerpunt klokte ik een (netto)-tijd van 52 minuten 40 seconden. Een PR met net geen drie minuten. Als het zo doorgaat, moet ik voor volgend jaar misschien eens die magische grens van 50 minuten proberen aan te vallen. Wie weet; maar dat is volgend jaar.

Ongeveer een uurtje op voorhand hadden mijn vrouw en ik afgesproken met een vriend om samen te starten. We begonnen bijna helemaal achteraan. Geen probleem, echte resultaatlopers zijn we toch niet. Het opschuiven in het begin lukte mij minder goed dan vorig jaar. Waar ik vorig jaar na ongeveer 500m al redelijk (what's in a name) kon manoeuvreren, duurde het dit jaar tot ruim na kilometer 1. Niet getreurd, na 1km kwam ik door aan 5 min. Te vlug (doel was 5min15 per km), maar toch redelijk (vorig jaar kwam ik door na 4min - mezelf al compleet opgeblazen natuurlijk). Een kilometer of drie kon ik die 5min houden, dan moest ik overstappen op 5min15. De laatste kilometers nog een stapje terug moeten zetten tot 5min30. Volgend jaar moet ik toch een constanter tempo kunnen aanhouden om dan de laatste kilometers een versnelling proberen te plaatsen ipv te vertragen.

Kom, kom, niet klagen, want het resultaat was voor mij heel bevredigend. Na mijn kniepijn in het begin van de week zelfs onverhoopt. Deze week dus de laatste rechte lijn richting Brussel. Dat zal nog andere koek worden.

Doelstelling voor Brussel is in de eerste plaats onder de twee uur. Als ik dit haal, zal ik al heel content zijn. Als dit kan onder de 1u55, zal ik zelfs zielsgelukkig zijn. Nu ja, we doen ons best, hé.

12:51 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Gent Proficiat met je prestatie in Gent, 'k zou zeggen : doe zo verder in Brussel hé!

Gepost door: Koen | 21-05-07

De commentaren zijn gesloten.