25-04-07

15 kilometer aan 6 min30 (allez, dat was het plan)

15 kilometer. Dat begint toch al een hele afstand te worden, hé. Het vooropgestelde tempo lag op 6min30. Het blijft moeilijk om mij daar aan te houden. Gevolg: 15 kilometer in 89 minuten en 26 seconden. Een gemiddelde van 10 km/u dus. Daar was ik eigenlijk heel content mee.

Maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik wel stikkapot zat. Het zal dus ongelofelijk moeilijk worden om onder 1u55 te geraken in Brussel. Misschien moet ik mijn doel bijstellen tot onder de 2u.

Vandaag nog korte versnellingen, donderdag minivoetbal, vrijdag zaalvoetbal, zaterdag groot voetbal en zondag hopelijk een vetloopke.

13:39 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Voetbal en een duurloop van 13 kilometer

Gewoon even vlug vermelden. Voor de verandering nog eens verloren bij het minivoetbal (wel 2x gescoord). De mot zit er serieus in. We geraken nog met moeite aan 5 man. Nu ja, nog twee matchen en het seizoen zit erop.

Donderdag stond er 13 kilometer op het programma aan een gezapig tempo. En, het was genieten geblazen ... De eerste 9 kilometer legde ik af aan 6min30 om daarna eens mijn duivels te ontbinden. Ik denk dat, indien ik het zou opgemeten hebben, mijn PR op 4 kilometer zou gesneuveld zijn. Zo fris zat ik nog. Het blijft toch raar dat de ene dag de andere TOTAAL niet is. Ik legde de 13 kilometer af in 80 minuten en 55 seconden.

Zaterdag opnieuw gevoetbald - groot voetbal van deze keer. Ook dit was genieten. Ik mocht eindelijk nog eens centraal staan en ik heb mij uitgeleefd. Gescoord ook (het is waarschijnlijk 10 jaar geleden dat ik nog eens scoorde in het groot voetbal), maar toch verloren met 3-2. Nu, het was leuk en dat is het belangrijkste. Ik ben zodanig diep gegaan dat ik de geplande training van zondag aflaste .En ... het was nodig.

13:06 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-04-07

Wisselloop + duurloopje

Afgelopen zaterdag voor het eerst een wisselloop afgewerkt. Ik was hierdoor ook wel een beetje afgeschrokken. 500 meter lopen in 2min15 en dit zes keer???? Maar het lukte me wonderwel. De ene keer 5 seconden rapper, de andere keer 5 seconden trager, maar het ging. De afstanden waren wel een beetje "alain provist" - via mapmyrun.com. Maar veel zal het toch niet gescheeld hebben. Telkens na mijn 500 meter wandelde ik voor een 15-tal seconden. Dat deed me ongelofelijk deugd. Ik had een ongelofelijk gevoel na deze training. Ik liep in totaal 10 km in 61 minuten 25 seconden.

Gisteren stond er een duurloopje van 8 km aan 5min50 per km op het programma. Dat is me tot op de seconde gelukt, nl. 46 minuten en 40 seconden. Het gevoel daarentegen was slecht. Ik heb mij echt moeten forceren om die 8 kilometer uit te lopen. Ik zal me er maar niet teveel zorgen over maken, zeker.

Deze week nog twee keer lopen (donderdag 13km en zondag 15km - slik,slik) en twee keer voetballen (dinsdag minivoetbal en zaterdag groot voetbal). Het zal dus weer een goedgevulde sportweek zijn en zo hebben we ze graag!!!

12:38 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

13-04-07

Stand van zaken

Ik was zo goed bezig. De eerste twee trainingen werden vakkundig afgewerkt.Geen enkel probleem. Maar toen kwam het weekend. Sowieso zal ik altijd meer moeite hebben om de loopplanning in het weekend af te werken. Dit vooral om sportieve (lees: voetbalmatchen) en sociale (lees: uitgaan en bijhorende braspartijen) redenen. Dit weekend kwam daar nog medische redenen bij. Keelpijn, vermoeid (daar zal de vrijgezellenavond van zaterdag ook niet geholpen hebben, natuurlijk). Gevolg: niet gelopen.

Dinsdag heb ik de draad weer opgepikt. Er stond een minivoetbalmatch op het programma. Jammerlijk verloren, allez jammerlijk, met zeer groot verschil is beter gesteld. De degradatieplaatsen komen wezenlijk dichterbij. Maar ik denk wel dat ze achter ons zullen kunnen houden. Door deze voetbalmatch heb ik de dinsdagtraining verplaatst naar woensdag en ook aangepast. Kwestie van mij niet te overbelasten. Dus:

DatumTijdTotale afstandGeplandEffectiefSnelheid
woensdag 11 april52 minuten 10 seconden8 kilometer8 kilometer aan 7min/km6 min 31 sec per km9,2 km/u
donderdag 12 april44 minuten 38 seconden8 kilometer8 kilometer aan 6 min/km5 min 35 sec per km10,75 km/u

Ik ben wel tevreden, maar ik heb beide keren wel veel te snel gelopen. Nu ja, tant pis. Volgende keer beter.

Het weekend komt er weer aan en weer staan er twee loopsessies gepland. Zaterdag zal wel lukken (denk ik). Zondag is heel twijfelachtig, want zaterdagavond een trouwfeest ...

12:01 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-07

10 kilometer loslopen

Mario's schema verwachtte van mij tien kilometer loslopen. Dat is eigenlijk een beetje mislukt. Ik liep de 10 kilometer in 55 minuten 38 seconden en dat is eigenlijk griezelig dicht bij mijn persoonlijk record. Mijn benen voelden dan ook niet aan alsof ik een uurtje had losgelopen. Ze voelden vermoeid aan. MAAR, positief is wel dat ik ook voelde dat ik nog overschot had, wat wel een heel goed teken is natuurlijk.

Het blijft moeilijk om traag te lopen ... Blijven proberen, hé.

14:33 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-07

Een nieuw tijdperk

Een nieuw tijdperk? Stop ik met lopen? Ga ik beginnen fietsen (bweikes)? Op ballingschap naar Afrika? Neen op dit alles. Ik heb een schema gekregen van Coach Mario.

Doelstelling: op de 20 kilometer van Brussel rond de 1u55 te lopen. Ik heb al verstaan gekregen dat het geen sinecure zal worden. Begrijpelijk natuurlijk, gezien mijn weinige kilometers de laatste weken. Nu, ik heb een schema gekregen en ik zal mijn best doen om deze te volgen. Dit zal alleszins niet gemakkelijk zijn. Bv. zaterdagavond een vrijgezellenavond te vieren en zondagmorgen een vetloop van 13 kilometer. Slik, dubbel slik. Ik zal proberen ...

Eerste opdracht is al volbracht. Korte versnellingen. 1 km inlopen + 4x(5 versnellingen van 200 meter (in 52 sec) en 100 meter wandelen) met 500 meter joggen tussen de reeksen + 1 km uitlopen. Het was wel een beetje natte vingerwerk, want mijn teerbeminde is voor vier dagen in opleiding en ze heeft de chronometer mee ... Ook de afstanden zullen maar ongeveer zijn. Volgende keer dat dergelijke training op het programma staat, zal ik toch proberen een piste op te zoeken.

Eerste ervaring: goed. Ik was moe na de training en de laatste reeks ging toch al merkelijk trager dan de eerste (allez, dat denk ik toch), maar tevreden!!!

13:02 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |