30-03-07

Aiaiai

Nog niet gelopen deze week. Maandag heb ik, door de pijnlijke enkel gepast. Dinsdag en woensdag stond er voetbal op het programma en gisteren had ik pijnlijke spieren (en dus niet gelopen).

Vandaag zou ik moeten lopen, maar ik voel me echt niet lekker. Moe, hoofdpijn en snot ten over. Ik zal nog zien, want de rest van het weekend nodigt ook niet uit om te lopen ... We zien wel.

12:56 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-03-07

Die van die hond ...

Jaja, je leest het vaak op allerhande blogs rond het lopen. Honden zijn een gevaar voor de gemiddelde loper. Ik nam dit voor waar aan en probeer dan ook steeds, als er zo'n vervaarlijke viervoeter mijn richting uitkomt, een paar meter afstand te houden. Gisteren liep ik, dit in mijn gedachten houdende, rustig langs de Gentse visserij. Het plan was 13 kilometer op mijn dooie gemak. Rond kilometer 6,5 echter sprong Fifi (een redelijk grote Duitse herder) mijn richting uit. Eerlijk is eerlijk. Het zag er een goeie loebas uit en ik betwijfel ten sterkste dat hij kwaad in zin had. Maar het kwaad was geschied. Ik schrok me verrot en misplaatste mijn voet. Klak, mijn voet omgeslagen. Ik heb uit mijn eigen heel zwakke enkels. Het jarenlange voetballen heeft zijn sporen nagelaten. Ik voetbal dan ook altijd met een enkelband (twee eigenlijk, want ze zijn allebei naar de knoppen). Om te lopen gebruik ik ze niet. Het WAS ook nog nooit nodig geweest ...

Nu ja, na een paar minuten pijnlijke grimassen trekken, wou ik toch niet opgeven. Nog anderhalve kilometer op mijn tanden gebeten en dan toch de handdoek geworpen. Momenteel voelt de enkel stijf en stram, maar pijn heb ik niet. Vanavond toch rust, want er staan een paar heel belangrijke voetbalmatchen op het programma.

Het is dus een redelijk rustige loopweek geweest. 16 kilometer ... Niet echt iets om naar huis te schrijven, hé. Maar, het is allemaal de schuld van de hond (dat maak ik mezelf toch wijs).

12:44 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-03-07

En ondertussen ...

Ik was gestopt met bloggen, niet met lopen. De laatste weken gaat alles vrij goed eigenlijk. Ik loop regelmatig, ik voetbal nog 2 a 3 keer per week en af en toe een partijtje squash hoort er ook wel meestal bij. Ik voel me conditioneel alsmaar sterker worden, dus ... Ik liep de laatste weken:

 

maandag 19 februari7 kilometer
donderdag 22 februari5,3 kilometer
dinsdag 27 februari10 kilometer
donderdag 1 maart7,2 kilometer
zondag 4 maart15,5 kilometer
zondag 11 maart7,5 kilometer
woensdag 14 maart30 minuten 54 seconden6 kilometer
donderdag 15 maart56 minuten 9 seconden9 kilometer
zondag 18 maartca 84 minuten13 kilometer
maandag 19 maart44 minuten 34 seconcen8 kilometer

 

We zijn nu dus aan het trainen voor de 20 kilometer van Brussel. Het streefdoel werd ook al enigszins aangepast. Het was onder de 2u, het is nu onder de 1u55. Ik probeer iedere week drie keer te lopen en vanaf dat de voetbalcompetities stilvallen, hoop ik dit op te trekken tot 4x. Ik probeer 1x aan +/- 10 km/u te lopen, 1x interval, 1x lange duurloop (momenteel rond 80 minuten) en soms 1x kort maar hevig.

12:41 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |