26-03-07

Die van die hond ...

Jaja, je leest het vaak op allerhande blogs rond het lopen. Honden zijn een gevaar voor de gemiddelde loper. Ik nam dit voor waar aan en probeer dan ook steeds, als er zo'n vervaarlijke viervoeter mijn richting uitkomt, een paar meter afstand te houden. Gisteren liep ik, dit in mijn gedachten houdende, rustig langs de Gentse visserij. Het plan was 13 kilometer op mijn dooie gemak. Rond kilometer 6,5 echter sprong Fifi (een redelijk grote Duitse herder) mijn richting uit. Eerlijk is eerlijk. Het zag er een goeie loebas uit en ik betwijfel ten sterkste dat hij kwaad in zin had. Maar het kwaad was geschied. Ik schrok me verrot en misplaatste mijn voet. Klak, mijn voet omgeslagen. Ik heb uit mijn eigen heel zwakke enkels. Het jarenlange voetballen heeft zijn sporen nagelaten. Ik voetbal dan ook altijd met een enkelband (twee eigenlijk, want ze zijn allebei naar de knoppen). Om te lopen gebruik ik ze niet. Het WAS ook nog nooit nodig geweest ...

Nu ja, na een paar minuten pijnlijke grimassen trekken, wou ik toch niet opgeven. Nog anderhalve kilometer op mijn tanden gebeten en dan toch de handdoek geworpen. Momenteel voelt de enkel stijf en stram, maar pijn heb ik niet. Vanavond toch rust, want er staan een paar heel belangrijke voetbalmatchen op het programma.

Het is dus een redelijk rustige loopweek geweest. 16 kilometer ... Niet echt iets om naar huis te schrijven, hé. Maar, het is allemaal de schuld van de hond (dat maak ik mezelf toch wijs).

12:44 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Fifi Er zijn gisteren blijkbaar meer ongelukken gebeurd in Gent. Ik heb meegedaan aan de Blaarmeersenloop en bij een inhaalmaneuver door het gras heb ik ook mijn voet omgeslagen. Bij mij was het niet de schuld van Fifi maar het doet natuurlijk wel pijn. Twee dagen ijs en rust en hopelijk kan ik er dan weer tegenaan. Veel succes nog.

Gepost door: Harmsie | 26-03-07

De commentaren zijn gesloten.