30-01-07

Van kwaad naar erger ...

Neenee, niet met de ziekte. Die lijkt overwonnen. Het voetbaldipje daarentegen ... Donderdag in de minivoetbal, 4-9 verloren. Dit lag in de lijn der verwachtingen, want het was tegen de leider. Jammergenoeg komt het degradatiespook dreigend dichterbij. Vrijdag in het zaalvoetbal 1-2 verloren tegen een rechtstreekse concurrent voor de vijfde plaats. Het is al van november geleden dat mijn ploegje nog eens gewonnnen heeft. Het groot voetbal was mogelijk nog erger. 4-0 verloren, twee rode kaarten gekregen en ikzelf heb aan de rust moeten stoppen met kniepijn. Overbelast, denk ik. Drie dagen naéén voetballen zal aan mij niet meer besteed zijn, vrees ik.

Het was dus ook al weer twee weken geleden dat ik nog eens gelopen had. Gisteren in iets minder dan een uur 10 kilometer afgelegd. Het ging redelijk goed. Eigenlijk verwachtte ik het moeilijker te hebben. Zoveel te beter, hé. Het plan is om vanaf nu toch een keer of twee/drie per week te lopen. Dat zal zeker niet altijd lukken, maar we doen ons best.

Vanavond ga ik een uurtje squashen. Het is een ervaren speler, dus ik ga ongelofelijk tegen mijn ... krijgen. Zolang het leuk is, is er voor mij geen probleem. Donderdag zeker nog eens lopen en eventueel vrijdagmorgen ook. Vrijdagmiddag vertrekken we naar de Ardennen tot maandagmiddag. En veel meer dan eten en drinken zal er daar niet gebeuren. Sportief al zeker niet.

13:12 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-01-07

Ziek

Ik lig nu al een paar dagen in de lappenmand. Sinds van 't weekend eigenlijk. Hoesten, niezen, snuiten, ... the works. Het sporten staat dus momenteel op een laag pitje (onbestaand dus).

Vorige week nog twee maal gesquashed, één maal minivoetbal en één maal zaalvoetbal. En ... neenee, nog steeds niet gewonnen. Mini 8-4 verloren, zaal 2-2 gelijk. Het blijft harken dus.

Morgenavond is er minivoetbal, vrijdag zaalvoetbal en zaterdag groot voetbal (als er niet afgelast wordt). Ik hoop zondag ook een klein loopje te doen.

12:27 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-01-07

Voetbaldipje

Vrijdag stond er opnieuw een zaalvoetbalwedstrijdje op het programma. Balen, manneke, het wil echt niet lopen zoals dat het zou moeten. 2-3 de boot in. Het wordt tijd dat er nog eens gewonnen wordt. Zowel in het mini-, zaal- en veldvoetbal wordt er a volonté verloren en ... slecht gespeeld door ondergetekende. Hopelijk komt daar vlug verandering in.

Zaterdag moest er normaal ook gevoetbald worden, maar koning winter (allez, 't is te zeggen, de regen, want winter kunnen we dit niet echt noemen, hé) dacht daar anders over. Afgelast. In de plaats een lekker lang loopje ingelast. Weer zonder tijdsopneming (ik moet dringend eens een cronometer kopen), maar ik denk ongeveer 78 minuten gedaan te hebben over 12,5 kilometer. Voor mij zeker niet slecht.

Vanavond ne keer gaan squashen met het vrouwke (het blijft raar om vrouw te zeggen, ook al zijn we nu al drie maanden getrouwd) en morgen minivoetbal. Hopelijk wordt er dan nog eens gewonnen.

De loopplannen zijn lichtjes gewijzigd. 20 kilometer van Brussel werd geschrapt. Dat weekend geeft mijn zaalvoetbalploegje een tornooi. Het alternatief wordt de 15 kilometer van Brugge. Doel: onder 1u30.

12:21 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-07

Keuzes maken ...

Waar was ik gebleven? Donderdag ben ik inderdaad gaan trainen. Afgezien, niet normaal. Trainen op spurtjes, steeds met versnellingen enzovoort is toch nog altijd iets anders dan een aantal kilometers aan een stuk hetzelfde tempo aanhouden. Nu, op het eind van de training had ik (natuurlijk) krampen. Het was dan ook mijn eerste voetbaltraining en ik was serieus diep geweest. Na de training afgesproken dat ik niet heel de wedstrijd zou meespelen zaterdag. Dik in orde, een kwartiertje invallen of zo zou ideaal geweest zijn. Zou ...

Vrijdag was het nieuwjaarsreceptie van ons zaalvoetbalploegje en, zoals ieder jaar, was het weer ongelofelijk pintelieren. Om zes uur thuisgekomen (met een serieus stuk in de kraag), een uur of vijf geslapen en vertrokken naar het veldvoetbal. Klaar om op de bank te zitten. Ik was nog maar aangekomen en het plan was al naar de knoppen. We waren maar met elf. Maw 90 minuten aan mijn broek. 's Avonds kon ik zelfs niet meer wandelen. Heb ik goed gespeeld? Neen, van geen kanten. Het eerste kwartier miste ik balgevoel. Van het laatste kwartier van de eerste helft ben ik min of meer tevreden. De tweede helft was een maat voor niks. Ik ging volledig (fysiek) ten onder, samen met mijn ploeg. We gingen roemloos onderuit.

Zondag gerust. Maandag stond er terug een minivoetbalmatch op het programma. 4-4. Weer niet tevreden van mijn prestatie. Het kan zoveel beter. Hoop ik althans.

Gisteren ben ik op mijn gemak 10 kilometer gaan lopen. Weer in een rustig tempo en zonder tijdsopname. Ik gok rond de 62 minuten. Het deed deugd, maar ik voelde toch een paar spieren protesteren. Vandaar dat er vandaag gerust wordt. Donderdag opnieuw gaan trainen, vrijdag zaalvoetbal, zaterdag veldvoetbal, ...

Ik begin er aan te denken om het groot voetbal op te geven. Ik heb zoveel te doen in de week dat ik zelfs er niet aan toe kom om eens te gaan squashen met het vrouwtje, laat staan lekker lui in de zetel te liggen. Ik kan ook niet genoeg lopen naar mijn goesting. Daarenboven heb ik het aanbod gekregen om in voetbalploeg te gaan spelen die niet traint en waar het niet zo nauw steekt als je eens niet kan komen. Dit zou nog wel ideaal kunnen zijn. Af en toe gaan voetballen op zaterdagnamiddag. Ik zou ook meer tijd krijgen om te gaan lopen, want nu is het altijd moeilijk om er nog een loopje tussen te foefelen.

Ik ben er nog niet uit. Ik zal het wel nog een paar weken aanzien en dan de knoop doorhakken.

16:07 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-01-07

Back in business

Het zit erop. Onze huwelijksreis is voortreffelijk verlopen. Argentinië, Chili en Peru zijn absolute aanraders. Vooral aan Argentinië heb ik mijn hart verpand. Die uitgestrekte vlaktes, die woeste bossen, die sappige steaks ...

Maar terug naar de orde van de dag. Sport!!! We zijn terug in België sinds 17 december. Een goeie 14 dagen dus.

20 december: zaalvoetbalmatch; 21 december: minivoetbalmatch; 23 december: zaalvoetbaltornooi; 28 december: zaalvoetbalmatch; 31 december: 6 kilometer gelopen in 36 minuten en 30 seconden en 3 januari 10 kilometer gelopen zonder tijdsopname (ik gok een 65 minuten).

Awel ik vind van mezelf dat ik goed bezig ben. Vanavond normaal gezien gaan trainen en zaterdag match. Daartussen probeer ik nog wel een loopsessie in te lassen.

Wat zijn mijn ambities voor het nieuwe jaar? Opnieuw fit worden (lees: fysisch in orde zijn om een voetbalmatch tot een goed einde te brengen). De 10 kilometer van Gent onder de 55 minuten. De 20 kilometer van Brussel rond de 2u. En mijn gewicht onder de 80kg houden.

12:56 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |