10-01-07

Keuzes maken ...

Waar was ik gebleven? Donderdag ben ik inderdaad gaan trainen. Afgezien, niet normaal. Trainen op spurtjes, steeds met versnellingen enzovoort is toch nog altijd iets anders dan een aantal kilometers aan een stuk hetzelfde tempo aanhouden. Nu, op het eind van de training had ik (natuurlijk) krampen. Het was dan ook mijn eerste voetbaltraining en ik was serieus diep geweest. Na de training afgesproken dat ik niet heel de wedstrijd zou meespelen zaterdag. Dik in orde, een kwartiertje invallen of zo zou ideaal geweest zijn. Zou ...

Vrijdag was het nieuwjaarsreceptie van ons zaalvoetbalploegje en, zoals ieder jaar, was het weer ongelofelijk pintelieren. Om zes uur thuisgekomen (met een serieus stuk in de kraag), een uur of vijf geslapen en vertrokken naar het veldvoetbal. Klaar om op de bank te zitten. Ik was nog maar aangekomen en het plan was al naar de knoppen. We waren maar met elf. Maw 90 minuten aan mijn broek. 's Avonds kon ik zelfs niet meer wandelen. Heb ik goed gespeeld? Neen, van geen kanten. Het eerste kwartier miste ik balgevoel. Van het laatste kwartier van de eerste helft ben ik min of meer tevreden. De tweede helft was een maat voor niks. Ik ging volledig (fysiek) ten onder, samen met mijn ploeg. We gingen roemloos onderuit.

Zondag gerust. Maandag stond er terug een minivoetbalmatch op het programma. 4-4. Weer niet tevreden van mijn prestatie. Het kan zoveel beter. Hoop ik althans.

Gisteren ben ik op mijn gemak 10 kilometer gaan lopen. Weer in een rustig tempo en zonder tijdsopname. Ik gok rond de 62 minuten. Het deed deugd, maar ik voelde toch een paar spieren protesteren. Vandaar dat er vandaag gerust wordt. Donderdag opnieuw gaan trainen, vrijdag zaalvoetbal, zaterdag veldvoetbal, ...

Ik begin er aan te denken om het groot voetbal op te geven. Ik heb zoveel te doen in de week dat ik zelfs er niet aan toe kom om eens te gaan squashen met het vrouwtje, laat staan lekker lui in de zetel te liggen. Ik kan ook niet genoeg lopen naar mijn goesting. Daarenboven heb ik het aanbod gekregen om in voetbalploeg te gaan spelen die niet traint en waar het niet zo nauw steekt als je eens niet kan komen. Dit zou nog wel ideaal kunnen zijn. Af en toe gaan voetballen op zaterdagnamiddag. Ik zou ook meer tijd krijgen om te gaan lopen, want nu is het altijd moeilijk om er nog een loopje tussen te foefelen.

Ik ben er nog niet uit. Ik zal het wel nog een paar weken aanzien en dan de knoop doorhakken.

16:07 Gepost door Andy in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.