05-06-06

10 kilometer van Gent

Dedju, mijn doelstelling niet behaald. Ik hoopte op een tijd van net onder de 55 minuten. Het werd 55 minuten 32 seconden (volgens de door mij opgenomen tijd). 10,8 km/u. Zeker niet slecht dus, maar ik heb al beter gelopen. Ik heb vooral vandaag niet slim gelopen. De eerste kilometer liep ik in 5 minuten rond. Veel te snel dus voor mij. Dat heb ik dan ook moeten bekopen op het eind. De laatste kilometer heb ik niemand meer voorbij gestoken. Ik daarentegen werd voorbijgesneld door menig persoon. Nu ja, voor een eerste wedstrijd ben ik feitelijk wel tevreden. En het smaakt misschien wel naar meer.

18:05 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Gent 't was zeker gene gemakkelijke loop in Gent. Ten eerste werd je in het begin compleet vooruit gesleurd door die massa (die enorm snel liep vond ik), dan die twee venijnige hellingen erbij, de kasseien, de vele bochten... Toch een zeer knappe prestatie hoor! Te snel starten in het begin, kan je later op de wedstrijd zuur opbreken, heb dat zelf ook al verschillende keren voorgehad. Volgende keer weet je wel beter :-)

Gepost door: Ruthje | 05-06-06

GENT te snel starten in het begin is nooit goed, zo schiet je al je pijlen af; In een massa is het altijd moeilijk om je in te houden om niet mee te gaan met de "hoop"... Ik probeer altijd de eerste meters niet te snel te starten, zodat ik veel overhou om een laatste jump te doen..Maar, geen gezaag : al doende leer je : hoe meer wedstrijden je zal lopen, hoe beter je deze zal leren "indelen"...

Gepost door: Vince | 05-06-06

Ola!!! 55:32 ... en dat voor je eerste wedstrijd ... proficiat hoor ... en doseren ... dat lukt je nog wel!

Gepost door: Koen | 05-06-06

Goed zo... Dikke proficiat Andy, 55 en een beetje is een prima tijd zeker voor jouw eersteling, is dus eigenlijk toch een PR niet?

Gepost door: Jan | 05-06-06

Rotvaart Inderdaad, snel starten is vaak een nadeel, maar bij een 10 kilometer nooit een catastrofe. Volgende keer duik je zéker onder de 55. Groetjes,
Sven

Gepost door: Sven | 06-06-06

knap Ja, die massa sleurt je zo mee hé. Maar wel een goede prestatie. Zo'n eerste loop is altijd stressen, dus eigenlijk gezien de omstandigheden heb je het toch goed gedaan, nietwaar?

Gepost door: loperman | 06-06-06

Hoedanook... ...for what it's worth : proficiat man !

Gepost door: kj | 06-06-06

Leergeld
Knappe prestatie, Andy.

Tot nog toe heb ikzelf nog geen wedstrijd gelopen, maar ik kan me best indenken dat zo'n (eerste) wedstrijd toch wel even stressen is.

Op het trainingsparcours heb je immers genoeg ijkpunten om je trainingsloop in te delen. Bovendien ken je de aard van het parcours ook als je broekzak én is er niemand die in de weg loopt.

Toch gek hoe een mens geneigd is om steeds maar zijn grenzen te verleggen. Eerst zijn we blij dat we 5 km aan één stuk kunnen lopen, dan 10 km... En dan zijn we ontgoocheld omdat we die 10 km niet snel genoeg hebben gelopen. Zelfs ik heb daar last van, en ik doe dan nog maar uitsluitend 'trainingslopen'.

In jouw eerste wedstrijd zal je ongetwijfeld nog veel leergeld hebben betaald, dus ik zou me niet al te veel zorgen maken over die 55 minuten. Ik ben er zeker van dat je een volgende keer, in een wedstrijd of op training, met gemak onder die grens zal duiken.

Gepost door: Wim | 07-06-06

hulp in lopen graag hulp voor een wedstrijd met kerstdag op 5KM.
ben nog maar 3 maand actief bezig.
mail naar info@immodebo.be en we houden contact
ben 44 jaar,1,74 m woog 3 maand geleden 90 kg nu 10 kg kwijt.Kan nu 5 km in 25 minuten lopen en wil dit in 20 minuten
wat moet ik allemaal doen en laten

Gepost door: declercq | 23-08-08

De commentaren zijn gesloten.