15-05-06

zondag 14 mei 2006

79 minuten 12 seconden gelopen - 12,5 kilometer - 9,47 km/u

Een nieuwe mijlpaal. Voor de eerste keer meer dan een uur gelopen. En van den eerste keer twintig minuten meer. Ik had totaal geen goesting om te gaan lopen, de knie deed een beetje pijn, maar ik beet door. En zoals zo vaak als ik geen zin heb om te lopen, het liep perfect.

Ik heb van de eerste keer een gezapig tempo gekozen en dat heel de loop volgehouden. Het was zalig. Ik werd helemaal niet moe. Het plan was tien kilometer, maar ik besloot er toch nog een extra'tje aan te breien.

Eventjes was ik ontgoocheld toen ik mijn tijd zag (ik kijk bijna nooit tijdens het lopen). Een vlugge berekening leidde me tot 9 km/u wat ik toch wel wat traag vond, maar eenmaal thuisgekomen er nog eens mappy op nageplozen en ik kwam aan 12,7 km ipv 12 km. Een tijd waar ik dan wel weer tevreden mee ben.

Hierbij een vraagje: weet er iemand of mappy24 eigenlijk wel accuraat is?

09:36 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met je nieuwe mijlpaal !

ivm met Mappy; probeer eens volgende link

http://geo-vlaanderen.gisvlaanderen.be/geo-vlaanderen/straten/

Gepost door: Jo | 15-05-06

Way to run ! Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe mijlpaal !

Trek je niets aan van de tijd. Die is méér dan behoorlijk. Je zal zien, als je nu even consolideert en de afstand even niet opdrijft, dat je automatisch sneller zal gaan. Geen zorgen !

Om afstanden te berekenen, ga ik naar www.ngi.be.

Daar ga je naar 'online recources' (bovenaan) en kies je 'Geodetische documentatie'. uiteindelijk wordt een kaart opgeladen, waarna je op zoek kan gaan naar waar jij woont. Dan kan je met de 'meetlat' de afstanden opmeten. Bij mijn traject bleek het zéér accuraat te zijn.

Gepost door: Wim | 15-05-06

Niet te traag... Proficiat met jouw prestatie. Dik in orde, doe zo verder.

Ikzelf gebruik sinds enkele dagen http://www.gmap-pedometer.com/
Kijk eens naar mijn voorbeeld van mijnen desastreuze 31er van zaterdag 13 mei; klik hiervoor op "parcours" en zoom dan eens terug uit. Is op een paar honderd meter juist...dus geen 1% verkeerd, hangt ervan af hoeveel puntjes je aangeeft. Succes...

Gepost door: Jan | 15-05-06

vergelijking met Polar Footpod In vergelijking met de afstand weergegeven op de Polar Footpod (die ik gecalibreerd heb op een 400 meter piste), zijn zowel map24 als gmap-pedometer iets te optimistisch, op een 20 kilometer afstand verschillen ze beide met een dikke 500 meter. Al bij al dus redelijk accuraat toch, maar het is inderdaad afhankelijk van het aantal meetpunten dat je neerzet tijdens de opmeting.

Pin je ook niet teveel vast op die snelheid - alhoewel het volstrekt begrijpelijk is - maar let eerder op je hartslag tijdens duurtrainingen. In de laatste RunnersWorld staat hierover wel een interessant artikel.

Gepost door: loperman | 16-05-06

De commentaren zijn gesloten.