22-02-06

woensdag 22 februari 2006

48 minuten 19 seconden - 8 kilometer - 9,93 km/u

 

Zalig, perfect, kon niet beter.

 

Het was vandaag genieten geblazen. Iedere stap, ieder sprongetje, zelfs iedere plas was leuk. Het ging ongelofelijk lekker. Ik had veel zin om er nog een toerke van een kilometer of drie bij te doen, maar ik ben door verschillende mensen aangeraden om het kilometeraantal gestadig op te drijven, en braaf dat ik ben doe ik dat, hé.

 

8 kilometer aan één stuk en een behoorlijke snelheid ook. Iemand had me dit twee maanden geleden moeten zeggen, ik verklaarde hem zot.

 

Volgens mij ben ik besmet geraakt door het lopersvirus!!! En ik vind het niet erg.

18:45 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Goed bezig ! Knappe progressie, Andy !

Het is inderdaad misschien niet onverstandig om niet al te bruusk het aantal kilometers op te drijven. Ook al is de verleiding soms erg groot.

Op dit moment ben ikzelf al een tweetal weken aan het 'consolideren' op een 10-tal kilometer. Soms loop ik iets meer, soms iets minder al naargelang de tijd die ik beschikbaar heb. Ik hoop op die manier een goede basis te leggen om de 'sprong' te wagen naar een halve marathon.

Volgens het schema dat ik probeer te volgen, zal die 'sprong' een 12-tal weken in beslag nemen. De weg van de geleidelijkheid dus.

Ik verzeker je echter nu al dat het je een ongelofelijke kick zal geven als je op een dag erin slaagt 10 kilometer aan één stuk te lopen. Persoonlijk vond ik dat alvast een mijlpaal.

In ieder geval veel succes (en een beetje geduld) !

Gepost door: Wim | 22-02-06

Nice Goed bezig Andy! Idd niet te snel de km's willen opdrijven - ik heb dat ondanks de goede raad van anderen eigenlijk wel een beetje gedaan (kon me niet inhouden) en dat wreekt zich... Ik vind wel dat je al redelijk snel loopt hoor. Als ik 30 of 50min doe kan ik aan 10km/h blijven (loopband op 1% hellingsgraad) maar veel langer moet ik dat niet doen, dan gaat m'n hartslag de hoogte in. M'n laatste lange duurloop was 12,5km, zalig! Ik loop dan tegen zo'n 8,6km/h gemiddeld met als doel hartslag onder de 150 te houden...
Succes!

Gepost door: DavidL | 24-02-06

De commentaren zijn gesloten.