25-01-06

dinsdag 24 januari 2006

21 minuten 8 seconden gelopen - 3,6 kilometer - 10,22 km/u - 83,9 kg

 

De eerste meters waren niet je dat, maar na een tijdje ging het toch veel beter. Redelijk geschrokken van mijn gemiddelde ... Niet slecht, ik had niet gedacht dat ik nu al twintig minuten zou kunnen lopen aan meer dan 10 per uur.

 

Vandaag met lange broek gelopen. Awel, de knie heeft vandaag geen pijn gedaan. Ik voel hem nog wel goed, maar dat is normaal na mijn operatie (dixit kiné).

 

Gisteren voor de eerste keer mijn voet omgeslagen. Zonder veel erg weliswaar. Het zal wel de laatste keer niet zijn ook (gevolgje van 22 jaar voetballen). Het ligt voor een stuk ook aan het traject dat ik iedere keer loop (visserij-lousberg-voorhout in Gent). De route is nogal bezaaid met putten en bulten. Ondanks deze minpunten ben ik echter wel niet van plan om een ander traject te zoeken. Het is in de eerste plaats dicht van waar ik woon, ik vind het ontzettend plezierig langs het water te lopen en door de verschillende bruggen kunt ge ook verschillende afstanden lopen zonder in dezelfde toertjes te moeten vervallen. In het begin van dit avontuur liep ik in het Zuidpark, maar na een paar keer heb ik iets anders gezocht. Het leek me teveel op een carroussel.

 

Volgende sessie: donderdag: 35 minuten lopen!!! Ik zal toch mijn tempo moeten laten zakken, want anders zal ik het nooit volhouden.

 

Vraagske: lopen jullie met een vast schema, of hangt het van de goesting af?

07:44 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Schema Vroeger liep ik wanneer ik zin had (dus iedere dag en dus veel te veel), nu loop ik volgens een vast schema .. 4 x per week ... normaal gezien op maandag een herstelloopje, op woensdag een snelle loop, op vrijdag dezelfde afstand als op woensdag, maar dan aan een trager tempo ... en dan op zaterdagvoormiddag mijn lange, trage duurloop. Zo heb ik drie dagen rust op een week en ik voel me daar perfect bij. Vroeger had ik bijna nooit geen rust ... nu besef ik dat rustdagen even belangrijk zijn als loopdagen!

Gepost door: Koen | 25-01-06

schema ik heb voor mijzelf een schema opgesteld waar ik me zoveel mogelijk aan hou. Het schema is wel een voorbereiding voor de marathon, dus bouwt het op. Momenteel train ik 4x per week: 1x tempo of interval, 2x gewoon tempo en 1 maal lange duurloop; ongeveer hetzelfde ritueel als Koen dus. Stilletjesaan verhoog ik wel het kilometeraantal en over een paar weken staan er 5 trainingen per week op het programma. Als het wat minder gaat of als ik totaal geen zin heb, dan pas ik wel het schema aan...

Gepost door: Jeroen | 26-01-06

De commentaren zijn gesloten.