29-12-05

woensdag 28 december 2005

20 minuten - 3 km - 9 km/u - 82,2 kg
 
Dat was klote. Van 't weekend niet kunnen lopen wegens teveel familiebezoekjes en de bijbehorende etentjes en drankfestijntjes. Vandaag dan met goede moed aan mijn loopsessie begonnen, maar ik had al vlugg door dat het niets ging worden. Mijn adem wou niet breken en had voortdurend pijn aan de knie. Dat komt er natuurlijk van als je niet goed opwarmt.
 
Ik heb drie keer moeten stoppen met lopen om eventjes te wandelen en toch heb ik op het eind evenveel gelopen als de vorige keer. Veel te snel gelopen dus.
 
Nu ja, het is een goeie les. Opwarmen voor het lopen en trager starten!!!

13:17 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-12-05

donderdag 22 december 2005

20 minuten gelopen - 3 kilometer - 9 km/u - 82,2 kg
 
Gisteren voor de eerste keer 20 minuten gelopen. En het is me enorm bevallen. Mijn vriendin heeft me vergezeld en misschien daarom dat we heel rustig begonnen zijn. Na twee km heb ik nog een kilometertje doorgetrokken om toch op een redelijk gemiddelde uit te komen.
 
Ik zie het volledig zitten om verder te lopen. Ik heb vroeger (als voorbereiding op het voetbalseizoen) meermaals geprobeerd om regelmatig te gaan lopen, maar na twee keer was de zin meestal over. Aangezien ik nu niets anders mag doen, hoop ik het langer vol te houden.
 
We zullen zien!
 
By the way, gisteren naar de première van Oliver Twist geweest in de Gentse Capitole. Slecht!!! Niet te doen.

09:00 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-12-05

dinsdag 20 december 2005

15 minuten - 2,5 kilometer - 10 km/u - 82,6 kg
 
Na de gemiste sessie afgelopen weekend, voelde ik mij verplicht om dinsdagavond te gaan lopen. Nu ja, verplicht, een echte opgave was dat nu ook weer niet.
Ik ben voor de eerste keer op een min of meer harde ondergrond gaan lopen en ik moet zeggen dat het inderdaad toch wel belastender was voor mijn knie. Gelukkig heb ik de dag erna geen enkele weerslag gehad.
Ik heb het zonder veel noemenswaardige problemen uitgelopen, dus content ben ik wel. Woensdagavond stond mijn voorlaatste kinéafspraak op de agenda. Oef, nog ééntje en dan zal ik toch wel meer tijd kunnen besteden aan andere (leukere) dingen. Eventueel probeer ik er op de dagen dat ik niet loop een hometrainerke tussen te steken.
Donderdagavond staat er voor de eerste keer twintig minuten lopen op het programma en aangezien ik na een kwartier meestal al kapot zit, zal ik proberen om een beetje trager te lopen en op zo'n drie km uit te komen.
 
greetz

12:22 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-12-05

maandag 19 december 2005

Zoals verwacht heb ik dit weekend niet kunnen lopen. Enerzijds omdat er gewoon enorm weinig tijd was en anderszijds omdat, als ik dan even tijd had, het pijpenstelen regende.
 
Nu ja, ik hoop het deze week min of meer in te halen.
 
Maandag moest ik naar de kinesist. Hoera, hoera, het zit er bijna op. Nog twee sessies te gaan en ik mag de deur voor altijd (hopelijk) achter me dichttrekken. Ik zal er niet rouwig om zijn. Twee maanden aan een stuk 5x per week en dan een maand 3x per week is echt wel teveel van het goede.
Ik moet wel zeggen dat ik bijna geen last meer heb van mijn knie. Dus hulde voor de kinesist.
Gisteren als oefening voor de eerste keer tegen een lederen voetbal mogen trappen en ik moet niet zeggen dat dit ongelofelijk deugd deed en naar (veel) meer smaakte.
 
De geplande loopsessie na de kinesist heb ik moeten laten vallen. Toch een klein beetje reactie gehad van de knie. Morgen, hopelijk, beter.

11:54 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-12-05

Donderdag 15 december 2005

15 minuten - 2,85 kilometer - 11,4 km/u - 82,6 kg
 
Ik heb het weer volgehouden. Zelfs een stukje verder gelopen dan de vorige keer. Ik weet eigenlijk niet of dat wel goed is. Ik loop natuurlijk niet lang, maar voor de opbouw van de conditie is het volgens mij niet goed om al te snel te lopen. We zullen wel zien.
 
Het enige ambetante is dat ik voor het lopen enkele oefeningen moet doen van de kinesist. Ik loop in Gent in het Zuidpark en heb nogal veel bekijks tijdens deze oefeningen. Nu ja, vanaf volgende week mag ik deze beginnen achterwege laten, ik moet enkel zorgen dat ik geen al te koude spieren heb.
 
Mijn plan is om van 't weekend ook nog een sessie te doen van een kwartier, maar ik vrees ervoor. Het weekend is zodanig strak gepland, dat zelfs een uurke ervoor uittrekken moeilijk zal worden. Maar ja, de meeste mensen zullen dit tijdens de kerstperiode wel niet te gemakkelijk hebben, denk ik.

13:21 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Dinsdag 13 december 2005

15 minuten - 2,5 kilometer - 10 km/u - 83,7 kg
 
Yes, mijn eerste echte sportieve daad, sinds eind augustus. Ik heb weliswaar geregeld op de hometrainer gezeten, maar dat is toch niet echt mijn ding. Ik was er heel erg gebrand om de eerste keer weer mijn sportschoenen aan te trekken en eens lekker te zweten.
Ik dacht dat ik, door het lange inactief te zijn en het feit dat mijn knie toch nog niet 100% is, het geen kwartier ging houden, maar hoera, hoera. Het lukte. In het begin de knie wat gevoeld (normaal volgens mijn kiné), maar het ging.
Eerlijk is eerlijk, ik zat kapot. Maar wel voldaan. Dit smaakt naar meer!!!

13:15 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wie ben ik?

De bedoeling van deze blog is om een relaas van mijn loopsessies te beschrijven en eventueel met andere lopers ervaringen uit te wisselen.
 
Ben ik een loper? Totaal niet. Ik ben en blijf in de eerste plaats een voetballer. Een voetballer met een slechte conditie weliswaar, maar zeker geen loper.
 
Waarom lopen? Eind augustus 2005 heb ik tijdens een voorbereidingswedstrijd op het nieuwe voetbalseizoen mijn recher voorste kruisband afgescheurd. Het harde verdict luidde een operatie en negen maanden niet voetballen. Fietsen op de hometrainer mag ik al sinds twee maanden, maar aangezien ik dat niet zo leuk vind, wil ik gaan lopen. Twee redenen: de eerste is dat dit goed is voor mijn revalidatie, ten tweede ik wil het volgende seizoen met een goede conditie aanvatten.
 
Conditie voor mijn ongeval? Matig tot slecht. Ik weet het, niet goed voor een voetballer. Ik heb nooit meer de conditie van voor het studentenleven te pakken gekregen (ben er nu 29).
 
Welke sporten? Veldvoetbal, zaalvoetbal, minivoetbal, squash en tennis. Maar die sporten mag ik nog 5 tot 6 maanden niet meer beoefenen.
 
Loopdoel? Ik hoop midden februari 2006 een uur aan een stuk te kunnen lopen. Daarna zou ik graag meer op interval en dergelijke beginnen lopen. Misschien kan er iemand daarbij helpen.
 
Eerste loopsessie? Sinds vorige week heb ik het licht op groen gekregen van mijn kinesist om te beginnen lopen.
 
Andere kenmerken? Ik ben een roker. Ik woon in Gent. Ik hoop ook een beetje overgewicht kwijt te geraken. Ik weeg er nu 84 (voor 1m76 groot), maar dat is niet mijn hoofddoelstelling.
 
Allez, ik zal proberen iedere sessie in een post weer te geven.

13:05 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |