19-12-05

Wie ben ik?

De bedoeling van deze blog is om een relaas van mijn loopsessies te beschrijven en eventueel met andere lopers ervaringen uit te wisselen.
 
Ben ik een loper? Totaal niet. Ik ben en blijf in de eerste plaats een voetballer. Een voetballer met een slechte conditie weliswaar, maar zeker geen loper.
 
Waarom lopen? Eind augustus 2005 heb ik tijdens een voorbereidingswedstrijd op het nieuwe voetbalseizoen mijn recher voorste kruisband afgescheurd. Het harde verdict luidde een operatie en negen maanden niet voetballen. Fietsen op de hometrainer mag ik al sinds twee maanden, maar aangezien ik dat niet zo leuk vind, wil ik gaan lopen. Twee redenen: de eerste is dat dit goed is voor mijn revalidatie, ten tweede ik wil het volgende seizoen met een goede conditie aanvatten.
 
Conditie voor mijn ongeval? Matig tot slecht. Ik weet het, niet goed voor een voetballer. Ik heb nooit meer de conditie van voor het studentenleven te pakken gekregen (ben er nu 29).
 
Welke sporten? Veldvoetbal, zaalvoetbal, minivoetbal, squash en tennis. Maar die sporten mag ik nog 5 tot 6 maanden niet meer beoefenen.
 
Loopdoel? Ik hoop midden februari 2006 een uur aan een stuk te kunnen lopen. Daarna zou ik graag meer op interval en dergelijke beginnen lopen. Misschien kan er iemand daarbij helpen.
 
Eerste loopsessie? Sinds vorige week heb ik het licht op groen gekregen van mijn kinesist om te beginnen lopen.
 
Andere kenmerken? Ik ben een roker. Ik woon in Gent. Ik hoop ook een beetje overgewicht kwijt te geraken. Ik weeg er nu 84 (voor 1m76 groot), maar dat is niet mijn hoofddoelstelling.
 
Allez, ik zal proberen iedere sessie in een post weer te geven.

13:05 Gepost door Andy | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.